Martat

Vehkataipaleen Martat Ry on perustettu vuonna 1922 ja on Taipalsaaren ensimmäisiä marttayhdistyksiä. Perustava kokous on ollut koululla silloisen opettajan Anni Aspisen ja Reitkallin puutarhakoulussa olleen Martta Kilpiän toimesta. Vehkataipaleen Martat kuuluu Etelä-Karjalan Marttapiiriliittoon, jonka pääpaikka on Lappeenrannassa.

Toiminta Vehkataipaleella on ollut alusta alkaen aktiivista. Toimintavuosien aikana on järjestetty monenlaisia ruoanvalmistuskursseja, kodinhoitokilpailuja, kudontakursseja jne.

Tällä hetkellä jäseniä yhdistyksessä on 53. Yli 80-vuotiaat ovat jo kunniajäseniä ja vapautettu jäsenmaksun maksamisesta. Jäsenmaksu on 35,00 euroa/vuosi ja se sisältää Martat-lehden vuosikerran. Jäseneksi voi liittyä jo pikku-Marttana. Alle 15-vuotiailta ei peritä jäsenmaksua. Mukaan mahtuvat myös miesjäsenet, joita ”Marteiksi” kutsumme.

Yhdistyksen vuosikokous on helmikuun loppuun mennessä. Osallistumalla kokoukseen voi vaikuttaa vuoden kurssitoimintaan, retkiin sekä muihin tapahtumiin. Toiminnasta ilmoitetaan Vehkataipaleen ja Niemisen ilmoitustauluilla.

Valtakunnallinen Martta-järjestö on perustettu vuonna 1899 Sivistystä kodeille nimellä.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Liisa Siitonen p. 050-5213385
s-posti liisat.siitonen@gmail.com